Jedlo
Leave a comment

Melón : Trhané bravčové pliecko

 

2 kg bravčového pliecka
Pol.l. horčičného prášku
Pol.l. soli
Pol.l. čierneho mletého korenia
Pol.l. sušeného cesnaku
Pol.l. sušenej cibule
Čaj.l. rímskeho kmínu
Olivový olej ( prípadne bravčová masť )

BBQ omáčka
1 cibuľa
3 cesnaky
1 chilli paprička
50g masla
50 ml olivového oleja
2 Pol.l. cukru
1 Pol.l horčičného prášku
2 Pol.l. worchestera
2 Pol.l. paradajkového pretlaku
3 Pol.l. sójovej omáčky
3 Pol.l. vínneho octu
3 bobkové listy
½ Pol.l. mletého čierneho korenia
½ Pol.l. údenej papriky
Soľ
500ml vývaru z údeného bravčového mäsa

Na panvici alebo pekáči prudko opečieme mäso. Pliecko potrebujeme iba zatiahnuť. Vmasírujeme doň všetky ostatné ingrediencie. Potom ho vložíme do vyhriatej rúry na 120 °C a zakryté pomaly pečieme 6 – 7 hodín. Po tomto čase mäso odokryjeme a potrieme ho celé BBQ omáčkou. Teplotu zvýšime na 220 °C a dopečieme 10 minút.

Najemno nakrájanú cibuľu restujeme na olivovom oleji a masle asi 3 minúty, pridáme cesnak a chilli. Restujeme, kým nezačnú cesnak a chilli voňať. Pridáme horčičný prášok, med a cukor. Miešame a necháme trochu skaramelizovať. Pridáme údenú papriku, paradajkové pyré, worchester, ocot, bobkový list, štipku soli, korenie. Premiešame a pridáme vývar. Nakoniec celú zmes zredukujeme do hustej omáčky a tú potom precedíme. Až teraz omáčku dochuťte soľou, ak treba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *