Jedlo
Leave a comment

Zuzina : Millionaire Chocolate Squares

Na moju víkendovú návštevu vytiahla Zuzina eso z rukávu. Nie len tak náhodou si hovorí Dezertína. Pripravila mi karamelovú „bombu“, ktorej sme sa s Melónom nevedeli dojesť. Pre mňa to bol zážitok ako pre niekoho, kto nemá televízor a po dlhom čase ho posadia pred tú čarovnú skrinku. Nevedel som sa vynadívať na ten ťahajúci sa karamel, pretože množstvo, ktoré sa mi podarilo v živote spáliť, určite ovplyvnilo svetové štatistiky spáleného karamelu. Zuzina skvele pečie a jej dezerty nájdete na blogu DEZERTÍNA.

Millionaire Chocolate Squares

Korpus
100 g masla
175 g hladkej múky
50 g kryštálového cukru

Karamel a poleva
200 g kryštálového cukru
1/2 Č.l. morskej soli
4 Pol.l golden sirupu alebo medu
200 g masla
400 g kondenzovaného mlieka
200 g horkej čokolády

Najprv si zapneme ohrev rúry na pečenie na 180 °C. Plech si vytrieme maslom. Korpus pripravíme zmiešaním múky so studeným maslom, pridáme 2 polievkové lyžice studenej vody a vypracujeme sypkú zmes, do ktorej pridáme cukor a dobre premiešame. Vymiešanú zmes na korpus dáme na plech a utlačíme do formy korpusu. Vložíme do vyhriatej rúry na pečenie na 10 – 14 minút. Korpus musí mať mierne zlatú farbu. Kým sa v rúre pracuje, pripravíme si karamel. Všetky ingrediencie okrem čokolády dáme do hrnca. Na malom ohni zohrievame, až kým sa nerozpustí všetok cukor a kým nám zmes pekne zhnedne, až pripomína žeravú lávu. Pripravený karamel nalejeme na upečený korpus. Plech vrátime do rúry na pečenie na ďalších 6 – 8 minút. Po tomto čase necháme plech poriadne vychladnúť. Na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a nalejeme ju na vychladnutý karamelový koláč.

milion2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *